Πλήθος κόσμου –  και .. ερωτήσεων  – για Αλ. Μητρόπουλο και  Δ. Βερβεσό,  στο Δίστομο!

<<Καίνε>> ασφαλιστικά, εργασιακά & συνταξιοδοτικά τον κόσμο.

Ψέμματα και παγίδες του νομοσχεδίου της κ. Κεραμέως .Μεγάλη επιτυχία καθώς και γέμισε η αίθουσα και …τελειωμό δεν είχαν οι ερωτήσεις συνταξιοδοτικές και εργατικού δικαίου η εκδήλωση που οργανώθηκε σήμερα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο στο Δίστομο, με ομιλητές τον Καθηγητή και δικηγόρου Αλέξη Μητρόπουλο , τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημ.Βερβεσό και άλλους  ειδικούς επιστήμονες!
    Οργανωτής ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας ο Δήμαρχος του οποίου Γιάννης Σταθάς καλωσόρισε την ομάδα των ειδικών στο Δίστομο, ενώ ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ Μητρόπουλος αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στη δραση του Δημάρχου ως  συνδικαλιστή και βουλευτή κατά των Μνημονίων. 
    Οι ομιλητές φώτισαν όλες τις δυσμενείς πτυχές του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις της υπουργού της ΝΔ κ. Κεραμέως ( 13ωρο, μη πλήρη πληρωμή υπερωριας, σπάσιμο άδειας σε 5 κομμάτια κλπ ψέμματα και παγίδες του νομοσχεδίου 

της κυβερνησης Μητσοτάκη),  αναφέρθηκαν στην υποβάθμιση συνολικά του εργατικού δικαίου και την σωρεια προβλημάτων στον ασφαλιστικο τομέα και τα δύσκολα που έρχονται στα συνταξιοδοτικά, σε συνάρτηση με την δημογραφική κατάρρευση της χώρας μας. 
     Από το πλήθος των ερωτήσεων που έγινε μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό πόσο τα θέματα αυτά απασχολούν τον κόσμο, πόσο δύσκολα και πολύπτυχα είναι καθώς επηρεάζουν  το βοιωτικό επίπεδο οικογενειών για χρόνια – άλλωστε αυτό αποτυπωνόταν εύλογα και στον τίτλο της εκδήλωσης : <<Αγορά εργασίας και Ασφαλιστικό. Το παρόν και το μέλλον των Συντάξεων>>. Από τις τοποθετήσεις ( οι προαναφερθέντες καθώς και οι κκ  Α.Κολοβός, Δ.Πετρόπουλος, Γ.Θεοδωρόπουλος, Δ. Μπολόφης κ.α.)  αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμβουλεύονται νομικούς διότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να συνυπολογίζονται. Παρέπεμψαν δε και στην ιστοσελίδα της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).

     Το ενδιαφέρον που υπήρξε αποτυπώθηκε και στην ποικίλη προσέλευση των παρισταμένων καθώς διακρίναμε επισκέπτες από την Λιβαδειά ( μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ Β.Δαλαμάγκας), Θήβα, Παραλία Διστόμου ( μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Μetlen Ηλ.Ευθυμιου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γ. Αγγελόπουλος), Αντίκυρα, Στείρι, Δαύλεια, Αράχωβα, Δεσφίνα, Ιτέα  κ.α. 

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο